[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

For første gang nogensinde er der for særligt udvalgte mulighed for at få en orientering om Jæger- og Frømandskorpsets hverdag, deres uddannelse, træning, materiel og udrustning.
- Det er et specielt arrangement, vi har lavet. Normalt har vi jo ikke ressourcer til det, men vi vil gerne vise soldaterne hvilke muligheder, der er herinde, siger Flemming Brøndum, presseofficer ved Jægerkorpset.
Både Jæger- og Frømandskorpset får hvert år mange ansøgere, men mange af de optagne falder fra  inden eller undervejs i uddannelsen.
- Folk har måske søgt i blinde, forklarer Flemming Brøndum og fortsætter: Vi vil gerne være så åbne, at folk ved, hvad de søger ind til. Det er vigtigt for ellers er det spild af tid.

Høje krav
Det er dog ikke alle, som har fået adgangsbillet til dagens arrangement på Flyvestation Aalborg. For før interesserede får lov til at se de anvendte køretøjer og både, og prøve det 20 meter høje faldskærmstårn eller rapelle, skal fire kriterier være opfyldt.
Ikke nok med, at deltagerne som et minimum skal have aftjent værnepligt og være ansat ved Forsvaret, så skal dagens besøgende også have seriøse tanker og overvejelser om selv at blive jægersoldat eller frømand. Sidst men ikke mindst skal soldaterne have både en alder og en fysik, der kvalificerer til start på uddannelsen.
- Det er jo ikke et åbenthus, men et arrangement for dem, der er potentiale i, forklarer Flemming Brøndum, der ellers forestiller sig, at mange ville dukke op af ren og skær nysgerrighed.

Stor interesse
Inden arrangementets afslutning er Flemming Brøndum godt tilfreds, og det lader de 44 deltagere, som smuttede igennem nåleøjet, også til at være
- De virker meget interesserede, og det er jo det eneste, vi kan se nu. Succeskriteriet er, at vi skal have nogle ansøgninger, siger han.

Ansøgningsfristen for at søge ind som jægersoldat og frømand er henholdsvis 1. august og 21. august