[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Kampvognene kan hurtigt finde og nedkæmpe Talebankrigerne. Det arbejde kom de på i sidste uge, da danske soldater endnu en gang bevægede sig ind i Green Zone.
- Der bliver de beskudt rigtig kraftigt fra en stilling til højre for sig, og det eneste, de kan gøre, er at falde ned på jorden og trykke sig. Vi kører straks en vogn frem og begynder at levere støtteild med det samme, først med maskingeværet, og da vi får indblik på fjendens kampstillinger, så får de en tur med kanonen, siger premierløjtnant Erik, der er fører for den danske kampvognsdeling.

Skytten kan fra sin plads se temperaturforskelle i landskabet gennem kampvognenes sigtemidler. Dermed kan han også se de varmesignaturer, som fjenden udsender fra sit skjul bag bevoksningen.
- Vores sigtemidler både de normale og de termiske finder fjenden som regel et godt stykke tid, før de andre enheder gør, siger premierløjtnant Erik, der er delingsfører på ISAF 8.
Det er netop tilfældet, da en gruppe soldater går frem gennem en majsmark og ender ved en udtørret vandingskanal, hvor der ofte er voldsomme kampe. Kampvognene tager plads på highground, der ligger over Green Zone, og ganske rigtigt kommer der kampføling netop der, hvor de danske soldater ligger.
Erik og resten af hans besætning lokaliserer hurtigt fjenden og sender et par 120mm granater mod Talebanstillingen og tilkalder derefter den flystøtte, der til sidst tilintetgør den. Endnu en gang kan en gruppe soldater gå fra kamp uden tab.

Se indslaget på forsvarskanalen.