[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

– Det er en stor fornøjelse at overrække prisen i år til militærattaché oberst Kim Kristensen, sagde formanden for ledernes hovedorganisation, Svend Askjær. Klapsalverne var store, da Kim Kristensen i dag blev kåret til årets leder 2009. Det er ledernes hovedorganisation, som hvert år uddeler prisen til arrangementet "Ledernes dag" i Bellacentret.
– Som leder har man pligt til at være der, hvor det gør ondt. Det er et stærkt citat og for mig siger det mere end mange ord og bøger om ledelse. Der er essensen af lederen som rollemodel. Lederens evne til at gå foran og få de bagerste med. Det er det, der er afgørende for succes’en, fortsatte Svend Askjær. Han lagde også vægt, at det netop i krisetider er vigtigt at have forbillede som Kim Kristensen, der løste opgaven på hold 4 i Afghanistan under meget vanskelige vilkår. 

Prisen var et billede af kunstneren John Kørner, der tidligere har malet faldne danske soldater i Afghanistan. Efter han fik overrakt billedet, sagde Kim Kristensen.
– Jeg har min ørkenuniform på i dag, i respekt for netop vores udsendte og dermed ofte udsatte soldater i både hæren, søværnet, flyvevåbnet og hjemmeværnet. Jeg oplever i den grad ”Årets Leder 2009” som en anerkendelse af alle de chefer, ledere og førere som har været indsat i missioner på Balkan, i Afrika, Irak, Afghanistan, ud for Somalias kyst, (lige om lidt Libanon), og mange andre steder. Kravet til ledelse her, har ofte været ultimativ ledelse under komplekse vilkår, ekstreme forhold og stort pres.

Titlen som årets leder bliver valgt ved afstemning og usædvanlig mange ledere, havde denne gang været inde på organisationens hjemmeside for at stemme. Det er 8. gang, ledernes hovedorgansation hædrer et medlem. Tre andre kandidater var nomineret, nemlig Marianne Thyrring (departementschef i Miljøministeriet), Jon Stephensen (direktør for teatret Gasværket i København) og Jens Moberg (administrerende direktør, Better Place Denmark).

Kim Kristensen arbejder i dag som militærattaché i Paris.

Læs hele Kim Kristensens takketale.

Se Kim Kristensen blive udnævnt til årets leder på forsvarskanalen.