[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Årets fire kandidater er blevet udvalgt af et bedømmelsespanel bestående af blandt andre professor Henrik Holt Larsen fra Copenhagen Business School, finansminister Claus Hjort Frederiksen og formand Svend Askær, Ledernes Hovedorganisation.

De fire kandidater er:
• Marianne Thyrring, departementschef i Miljøministeriet.
• Kim Kristensen, oberst og forsvarsattaché i Paris.
• Jon Stephensen, direktør for teatret Gasværket i København.
• Jens Moberg, administrerende direktør, Better Place Denmark.

Oberst Kim Kristensen er blevet nomineret på baggrund af sit virke som chef igennem flere år.

- Jeg føler en personlig stor glæde, stolthed og ydmyghed over at blive nomineret som en af kandidaterne til titlen ’Årets leder 2009’. Vi har som ledere i Forsvaret været igennem en hård mesterlære siden midten af 1990’erne, men det betyder anno 2009, at vi har rollemodeller, som vi ikke kun nationalt men også internationalt høster roser og anerkendelse for, siger oberst Kim Kristensen.

Kim Kristen arbejder i dag som militærattaché i Paris, men har tidligere blandt andet være chef for den danske styrke i Helmand.

- Jeg oplever det ikke som en nominering af mig som enkeltperson, men som en nominering generelt af vores indsatte og udsatte ledere i de internationale missioner, som gør det fremragende. Heri ligger den største glæde for mig i anledningen af mit kandidatur som ’Årets leder 2009’, siger oberst Kim Kristensen.

Den 15. september sættes en internetafstemning i gang. Her vil det blive afgjort, hvem af de fire nominerede kandidater, der løber af med titlen. Offentliggørelsen af ’Årets leder 2009’ sker på ’Ledelsens Dag’ i Bella Centret den 5. november.

Lederprisen blev indstiftet i 2002. Den er tidligere gået til daværende nationalbankdirektør Bodil Nyboe Andersen (2002), administrerende direktør Alfred Josefsen fra Irma (2003), daværende Danfoss-direktør Jørgen Mads Clausen (2004), daværende koncernchef i TDC Henning Dyremose (2005), Legos administrerende direktør Jørgen Vig Knudstorp (2006), koncernchef i A.P. Møller-Mærsk Nils Smedegaard Andersen (2007) og koncernchef Ditlev Engel fra vindmøllefabrikanten Vestas Wind Systems i 2008.

Du kan stemme på, hvem der skal være året leder, her