[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Af Karen Dahlin

Hverdagen er ikke altid nem for et kræftsygt barn med hospitalsindlæggelser, kemokure og kanyler. Derfor var det en flok forventningsfulde børn, der var mødt op i Høvelte til en arrangement, der skulle give dem et tiltrængt afbræk fra sygdommen. Foreningen Cancerramte Børn havde i samarbejde med Forsvaret og Dansk Landroverklub sørget for, at børnene kunne komme ud at køre en tur i terrænet i lidt andre køretøjer end forældrenes familiebil.


Dansk Landroverklub var mødt talstærkt op, så børnene kunne få en køretur med de terrængående firhjulstrækkere.

Forsvaret troppede op med fem pansrede mandskabsvogne og en masse frivilligt personel fra Hjemmeværnet.
- Jeg bruger gerne min fritid på det her, der gør, at børnene siger, at det virkelig har været en god dag, sagde kaptajn Rune Hernø fra Totalforsvarsregion København, der sammen med sine kolleger har lagt et stort stykke arbejde i at få arrangementet op at stå.

Godt for hele familien
Arrangementet blev indledt med, at de fem pansrede mandskabsvogne buldrede frem gennem et røgslør. Og så var det bare med at komme om bord og få en tur gennem det bakkede og ujævne terræn.

De kraftige pansrede mandskabsvogne klarerede let det meget kuperede øvelsesterræn i Høvelte.

Det var begejstrede børn, der tumlede ud af vognene, og ordet sjovt blev flittigt brugt om turen. Men det var ikke kun børnene, der var glade for arrangementet.
- Det betyder alt for os alle tre i familien. Det giver lige et pusterum, hvor min søn kan være med på lige vilkår med de andre. Bare de der drengeoplevelser med biler og fart. Han elsker det, sagde Marianne Bendtsen, hvis femårige søn knap havde sovet natten før af bar spænding

Helikopteren kom forbi
Da børn og voksne havde rundet pølsevognen, der i dagens anledning var både ad libitum og gratis, kom arrangementets andet højdepunkt: Helikopteren. Efter at have taget et par runder hen over publikum, landede Sikorskyen.

Sikorsky-helikopteren var ikke påkrævet i redningsberedskabet, så den havde tid til at komme forbi Høvelte. 

- Normalt ser børnene kun helikopteren fra deres hospitalssenge. Vi vil gerne give dem den oplevelse også at komme ind i den, sagde Rune Hernø.
Både børn og voksne kom på rundtur i helikopteren, selv om der var forskel på, hvad der interesserede de enkelte. Fædrene så mest ud til at kigge på maskinen, hvor i mod flere af de unge piger var mere ivrige for at tale med besætningen fra Flyvevåbnet.
Dansk Landroverklub har tidligere haft lignende arrangementer, men det er første gang, at Forsvaret er med.