[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Soldater fik et kærkomment afbræk i de hårde opgaver i Afghanistan, da de fik royalt besøg i to dage. I en behagelig og afslappet atmosfære, blev kronprinsessen vist rundt i de danske lejre. Her blev hun orienteret om de danske soldaters indsats og situationen i Afghanistan. Og besøget hos de danske soldater i Afghanistan har gjort et stort indtryk på Kronprinsesse Mary.

- Jeg rejser hjem med en meget dybere forståelse af, hvad det vil sige at være i krig i Afghanistan. Jeg rejser hjem med en stolthed over de mennesker, der repræsenterer Danmark. De er velovervejede, engagerede, professionelle mænd og kvinder, der yder en stor indsats for Danmark og hjælper til med at gøre vores verden mere sikker, fortæller kronprinsessen.

Kronprinsessen har tidligere oplevet livet i militæruniform i Hjemmeværnet, hvor hun har gennemført et officerskursus og nu har titel af løjtnant.
På MOB Price mødte kronprinsessen soldaterkammerater fra Hjemmeværnet, der er i Afghanistan lige nu for at bevogte lejren.