[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Af Karen Dahlin

Ni måneder i Irak og Afghanistan som kufmutter er slet ikke nok for Ruth Brik Christensen. Allerede til februar 2010 tager hun en ny runde i Camp Price i Afghanistan, hvor hun endnu engang skal bygge et nyt soldaterhjem op. Alligevel har hun svært ved at se sig selv som en heltinde.
- Det er ikke mig, der er helten. Det er arbejdet. Men en nominering til året helt er godt for sagen. Det kommer soldaterne til gavn, siger Ruth Brik Christensen.
Årets Helt er opstået som et samarbejde mellem Jyllandsposten og TrygFonden, der udlover en pris på 100.000 kr.

Et hjem i krigen
En af de fornemmeste opgaver for Ruth er at gøre det lidt mere tåleligt for soldaterne at være ude i en krigszone.
- Jeg kan gøre det hjemligt for dem og bage en kage, som mor kan det søndag eftermiddag. Jeg er en, som er uden for det militære system, og som er der for den enkelte soldat, siger Ruth Brik Christensen.
Netop det, at hun ikke er der for systemet, men for den enkelte soldat er afgørende for hende.
- Det gør en forskel, at jeg er der og lige kan give den trætte soldat et klem og være nærværende, siger Ruth Brik Christensen.
Hun er allerede så småt begyndt at pakke vaffeljern og andre uundværlige sager, som en kufmutter har brug for. Og hun har erfaring med at bygge et soldaterhjem op, som hun gjorde i Camp Bastion i Afghanistan.
- Det er mit barn dernede. Det er meget spændende, for jeg føler lidt, at det er mit eget, siger hun.

Softicemaskine til soldaterne
Lørdag den 9. januar er Ruth inviteret til Rådhuspladsen i København, hvor vinderen offentliggøres. Hun har besluttet, at hvis hun vinder, så skal præmien fra TrygFonden på 100.000 kr. gå til KFUMs soldatermissions arbejde. Men en slat af pengene har Ruth besluttet skal gå til en helt særlig maskine.
- Pengene går til Soldatermissionen, men jeg har besluttet, at der lige skal være penge til en softicemaskine til soldaterhjemmet i Camp Price, siger Ruth Brik Christensen.

Du kan også være med til at stemme på årets helt. Husk at bekræfte den mail, der kommer, efter du har stemt, så din stemme er gyldig.
Fra i dag og en uge frem, er der afstemning her.