[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

- Min dokumentar har et dobbelttema. Den handler om relationen til familien og lysten til at blive udsendt igen og igen, siger Mads Ellesøe, som er instruktør til dokumentarfilmen ”Far, far krigsmand”, der kommer på søndag klokken 20.00 på TV2. 
Mads Ellesøe er en af de seks dokumentarfilminstruktører, som hver har instrueret et afsnit i TV2-serien ”Vores krig”. Han har selv aldrig haft noget med forsvaret at gøre. Ideen til temaet fik han, fordi han undrede sig over, hvad der får soldater til gang på gang at rejse ud på farlige missioner. Da han begyndte på projektet for over et år siden, var hans arbejdstitel ”missionsbumsen”. I dokumentarfilmen har han fulgt soldaten Søren både hjemme i Danmark hos familien og i Afghanistan, hvor han var af sted på hold 7, der vendte hjem i august 2009.
- Jeg håber, at det kan nuancere billedet af den udsendte soldat, så han bliver kød og blod. Jeg vil vise, hvad de militære strategier, vi læser om, gør ved mennesker, siger Mads Ellesøe, der er meget spændt på, hvilken modtagelse hans dokumentar får. 

Læs mere om TV2-serien her