[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

På mandag går Forsvarets Mediecenters nye program NATO-magasinet i luften for første gang. Programmet handler om NATO-alliancens mange forskelligartede missioner i Afghanistan og viser indslag fra den internationale web-tv-kanal natochannel.tv.

- Vi vil gerne vise, at NATOs udsendte tropper laver utroligt mange andre opgaver i Afghanistan, end at være i kamp. Det fortæller Thomas Jericow fra Forsvarets Mediecenter, der også fungerer som vært i programmerne.
Han påpeger, at der er mange rigtig gode historier, der bliver siet fra i de andre medier, som fortjener at blive fortalt. På den måde får befolkningen et mere nuanceret billede af NATOs indsats.

Respekt for sikkerhed
Journalisterne bag indslagene har som fornemste opgave at vise det, de oplever i Afghanistan, som de personligt ser det.

- Programmet er finansieret af NATO, men det betyder ikke, at de bestemmer, hvad der bliver fortalt, og hvad der ikke gør. Vi har meget løs snor i forhold til, hvad vi må bringe. Som udgangspunkt er det eneste, vi ikke må, at bringe oplysninger, der kan bringe soldaternes liv i fare, og det kunne vi heller aldrig finde på, siger Thomas Jerichow. 

Nepalesisk ghurkasoldat fra den britiske hær, under en operation i den Grønne Zone i Helmand

Hver anden uge
NATO Magazine bliver sendt hver 14. dag. Første program går i luften mandag den 16. februar kl. 21, og her kan du blandt andet møde soldater fra den franske Fremmedlegion, fra Canada, USA, de berømte og berygtede britiske Gurkha-soldater og selvfølgelig danske soldater i det sydlige Afghanistan.

Se NATO Magazine mandag den 16. februar kl. 21 på dk4.