[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

I disse dage gennemfører styrken en afsluttende øvelse i Kattegat, inden den sejler på et sidste havnebesøg i Svendborg den 11. til 13. december.

Under dansk ledelse og med THETIS som kommandoskib har NATOs minerydningsgruppe 1, SNMCMG1, i det forløbne år ryddet et betydeligt antal miner fra havbunden. Blandt andet ud for Normandiet og i Østersøen ud for Baltikum. Dermed har styrken gjort havet til et mere sikkert sted at færdes i og på.

I efteråret krydsede minerydningsgruppen Atlanten for at deltage i øvelser med canadiske og amerikanske flådeenheder ud for Canada og USA. Herefter var der planlagt yderligere en minerydningsoperation ud for Cherbourgh i Frankrig, men på grund af dårligt vejr i området, måtte denne operation aflyses.

Nu er minerydningsgruppen tilbage i dansk farvand, hvor den i disse dage gennemfører en intensiv øvelse i Kattegat. Her deltager desuden enheder fra søværnet, marinehjemmeværnet og søværnets helikoptertjenesten. I øvelsen indgår blandt andet minerydning, skydning med missil, kanon og maskingeværer, foruden en redningsøvelse (SAR – Search and Rescue).

Fredag den 11. december ankommer THETIS og de to minerydningsfartøjer HMS QUORN og HNOMS RAUMA til Svendborg på havneophold frem til mandag den 13. december.

Den 19. januar skifter NATO minerydningsgruppen kommando. Det sker i Gdynia, hvor kommandoen for 2010 overdrages til Polen