[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

De syv Sirius-aspiranter begyndte på forskole den 27. november sidste år, og siden har de blandt andet brugt forberedelsestiden på alt lige fra våbenkursus og jagtkursus til røgdykkerkursus og sprængningskursus. En lidt mere speciel del af forskolen har været symaskinekurset, hvor de syv unge mænd har lært at sy og reparere tøj og lædermateriale, som de kommer til at bruge i det nordlige Grønland.

I februar var de syv soldater på vintertræning på Forsvarets Vagt Mestersvig i Grønland for at lære at begå sig i arktisk miljø, så de ved, hvordan de begår sig i de 26 kolde måneder, de skal være nord på. Efter det blev to af aspiranterne sorteret fra, og nu står de sidste fem altså klar til afsendelse. De er lige nu i Aalborg, hvor de hjælper til med at pakke årets forsyninger, der skal sendes op med det årlige containerskib.

Den 16. juli flyver de fem nye Sirius’er nord på, hvor de skal afløse det nuværende ældstehold. De næste 26 måneder skal de blandt andet i to-mands-hold patruljere Grønlands nordlige østkyst.

De fem nye SIRIUS fupper er:

Christian Liebergreen
Tobias Bartholdy
Rasmus Jørgensen
Jacob Nielsen
Anders Kjærgaard

Kilde: Søværnet Operative Kommanda