[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Det sidste Orlogshjem i Danmark lukkede i 1994, da flåden flyttede ud fra Holmen i København til flådestationerne i Frederikshavn og Korsør. Her har der ikke været behov for at oprette Orlogshjem, som soldaterhjem kaldes når det er flådens gaster, der gæster hjemmene. Det er der derimod nu i Frederikshavn, for alle, der skal gøre militær karriere i Søværnet, skal fremover begynde i Frederikshavn. Det drejer sig om ca. 800 elever om året.

Villa ved Dyrehaven
Det nye orlogshjem indrettes i en stor villa fra 1913 på Understedvej lige overfor Søværnets Sergent- og Grundskole. Villaens store have støder lige op til Dyrehaven i Frederikshavn, og det er ekstra plus når søfolkene skal slappe af mellem strabadserne.

Erfaren leder
KFUMs Soldatermission har ansat Søren Andersen som leder af det kommende Orlogshjem. Søren Andersen har senest samen med sin kone drevet Skagen Sømandshjem. Tidligere har han været leder af Orlogshjemmet på Holmen i København, han har arbejdet ved Den Danske Sømandskirke i Hamborg og har været leder af soldaterhjemmet i Randers.