[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Det var soldaten Casper Bøndergaard og hans ven Henrik Busch Larsen der fik ideen til at lave en kalender. Meningen var først at lave en traditionel mandekalender med billeder af lettere afklædte soldater. Men hurtigt blev ideen rettet til at soldaterkalenderen skulle vise mennesket bag soldaten, og at der bag hver udsendt soldat er en familie og et netværk, som også er berørt, når soldaten sendes ud i internationale missioner.

Kalenderen ”Danskere i krig og fred” har kunnet købes siden november 2008 i udvalgte butikker, blandt andet flere Nybolig butikker, og på hjemmesiden www.krigogfred.dk, og det er der mange der har gjort.
Henrik Busch Larsen fortæller, at der nu er solgt cirka 1300 kalendere ud af de trykte 5000 eksemplarer.

- Vi er selvfølgelig rigtig glade for at vi nu har et overskud på ca. 70.000 kroner, som vi kan donere til Danske Soldater og Pårørendes Støttefond, men vi er samtidig skuffede over, at mange supermarkedskæder har sagt nej tak til at sælge kalenderen i deres butikker, siger Henrik Busch Larsen.

Overskuddet til støttefond
Hver kalender koster 129 kroner og af de penge går 100 kroner til Danske Soldater og Pårørendes Støttefond. Fotograf og øvrige har kun fået dækket deres udgifter og har arbejdet gratis.

De 70.000 kroner bliver overrakt til fonden ved et arrangement på Kastellet tirsdag den 24. februar, hvor Forsvarsminister Søren Gade også vil være til stede.

- Vi håber, at tv og medier vil omtale donationen af de 70.000 kroner til støttefonden her den 24. februar, så vi kan få noget omtale, og sælge de sidste kalendere, til gavn for soldater og pårørende, siger Henrik Busch Larsen.

Folkene bag soldaterkalenderen planlægger at producere en 2010 kalender i dette forår. Denne gang skal billederne tages blandt soldaterne på hold 7 i Afghanistan.

Man kan købe kalenderen på www.krigogfred.dk