[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Sommerlune festivaller og søde kærlighedssange med en udpræget syngmed lyrik. Sådan kender de fleste danskere sangskriveren Poul Krebs. Men en af hans sangene på hans nyeste plade har en mere alvorlig karakter. Den handler om, hvad en soldat i Afghanistan risikerer at tage med hjem i rygsækken.

- Jeg har skrevet en sang, som er trådt ind i en vældig aktualitet. En sang, der bygger på en historie, som jeg fik fortalt af en god bekendt, der har været udsendt. De fleste har en vis form for berøringsangt. Det er jo ikke en søndagsudflugt, de er ude på. Det er svært at snakke om, men jeg gik lidt til biddet, og spurgte ham, hvad det værste var. Svaret var - at komme hjem, fortæller Poul Krebs.

Sangen "Helmand-Blues" har været tre år undervejs. Og han kan allerede mærke, at den vækker genklang hos mange af de soldater og pårørende, han møder til koncerter.

- Jeg fik et brev fra en mor, som netop havde sendt sin søn og datter afsted til Afghanistan. Hun havde været til koncert i Greve. Brevet berørte mig meget. Hun savner forståelse fra danskerne, siger han.

Den nye sang er på albummet "Angeleno Road". Det er det første studiealbum fra Poul Krebs i tre år.

Sangeren holder støttekoncert på Kielgasten i Holstebro til fordel for soldater den 2. april 2009. Overskuddet bliver doneret til Jydske Dragon Regiment.

Se Poul Krebs og hør lidt af Helmand-blues her