[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

En repræsentant fra Forsvarsministeriet uddelte i dag fire priser til årets frivillige inden for Beredskabet og Hjemmeværnet. Her gik en stor del af opmærksomheden til hjemmeværnssoldaterne fra motoriseret infanterihjemmeværnskompagni Jonstrup. De reddede i efteråret DR-værten og overlevelseseksperten Søren Benthin ud af en brændende helikopter. Han var ved at filme en øvelse da helikopteren styrtede ned. Det kostede piloten livet, mens en hurtig indsats fra de fire hjemmeværnsmænd reddede Søren Benthins liv.
Prisen betyder meget for Pernille Camilla Jørgensen, som var blandt de fire der reddede Søren Benthin.
-Det er fedt at blive anerkendt, for at vi handlede hurtigt og gjorde det rigtige, siger Pernille Camilla Jørgensen, som pointerer, at æren tilfalder hele delingen.

Priser for en ekstra indsats
Der blev også givet tre andre priser. Hjemmeværnsflotillen 471 fra Bornholm blev kåret som årets enhed, fordi flotillen har ydet en helt speciel og prisværdig indsats for beredskabet på Bornholm.
Prisen som årets frivillig inden for redningsberedskabet gik til Else Højsager fra Beredskabsforbundet, fordi hun har leveret en fuldtidsindsats i sit mangeårige virke som organisatorisk leder for de frivillige i Syddanmark, mens årets frivillige beredskab gik til Stevns Brandvæsen.