[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Der er ordrer for milliarder på spil for danske industrivirksomheder, hvis Folketinget beslutter, at Danmark skal erstatte de nuværende F-16 kampfly med en ny flytype. I disse dage har danske virksomheder for første gang mulighed for at møde både Boeing, Lockheed Martin og Saab - virksomhederne bag de tre kandidater - på en stor konference i Fredericia. Konferencen er arrangeret af Erhvervs- og Byggestyrelsen og CenSec (Center for sikkerhedsindustrien i Danmark), et netværk med omkring 75 virksomheder inden for forsvars- og sikkerhedsindustrien.

På konferencen vil de tre producenter præsentere deres fly og de samarbejdsmuligheder, som danske virksomheder får, hvis Folketinget beslutter sig for, at Danmark skal købe netop deres fly.
Det er uvist, hvor stor ordren til de danske virksomheder bliver. Det afhænger af, hvilket fly der købes.

Forsvarets militærfaglige anbefaling omkring valget af fly ventes klar i april, mens politikerne forventes at tage den politiske principbeslutning om køb af nyt kampfly i løbet af sommeren.

Forsvarsminister Søren Gade og chefen for Forsvarets Materieltjeneste, generalløjtnant Per Ludvigsen, holder på konference oplæg om forventningerne til det kommende forsvarsforlig og fremtidens forsvar.

Du kan se et indslag fra konferencen på www.forsvarskanalen.dk senere i denne uge.