[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Forsvarets Mediecenters program om Forsvaret skifter navn og studie. Programmet Briefing er sendt på tv-kanalen DK4 siden februar 2008, men fra mandag aften hedder det Forsvarsmagasinet.
-Forsvarsmagasinet er mere dækkende for indholdet, så nu er det nemmere for seerne at forstå, hvad programmet handler om, siger Bo Andersen, som er producer.
Derudover passer Forsvarsmagasinet bedre til DK4s programflade, som i forvejen har programmer som Bil-, Jagt- og Teatermagasinet, mener Bo Andersen.

I mode- og militærrigtige farver
Samtidig med at programmet har skiftet navn, har studiet også undergået en lille make-over.
-Ligesom mode så bliver scenografi også gammeldags og forældet, siger Bo Andersen.
I stedet for den markante grønne har studiet nu iklædt sig en mere tidssvarende farve.
-Vi har ændret farven i studiet til en sandfarve, der er taget fra den danske ørkenuniform. Det har vi gjort, fordi det danske Forsvar i disse år arbejder under varmere himmelstrøg, siger Bo Andersen

Soldaterliv – stort som småt
Den nye robe har dog ikke rykket ved indholdet. Det er stadig historier fra Forsvaret – både de store og små - der bliver vist.
I mandagens magasin får vi blandt andet lov til at komme med til Grønland og se hvilket arbejde, der gik forud for slædepatruljen Sirius, inden den drog af sted i efteråret. Her giver patruljens mænd, der kaldes for fupper, blandt andet et indblik i, hvad der skal til for at bygge en god slæde. Derudover byder magasinet på logistiktroppernes nye containerkran - den fire meter høje topløfter. Den flytter uden besvær containere på op til 26 tons.  Og vi følger med Bryan Adams Jam ned til missionsområderne Olaf Rye og Jelling i Kosovo, hvor kunstnerne skal levere feltunderholding for de danske soldater.