[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Det er ikke ualmindeligt, at mange soldater og deres pårørende har mange – ubesvarede – spørgsmål i forbindelse med en udenlandsk mission. Men det bliver der rådet bod på nu. Forsvarets nye psykologportal til soldater og pårørende giver svaret på spørgsmålene og mange flere på forsvaretspsykologer.dk. Men udover det, kan soldaterne og de pårørende også kommunikere online via e-mail med psykologerne.
- Henvendelse via internettet gør det muligt at komme i kontakt med flere, idet man kan bevare en større distance. Samtidig kan det opleves mere uforpligtende end den direkte telefoniske kontakt, siger psykolog Peter Genter.
Portalen er også tilgængelig på alle tider af døgnet, og soldater fra missionsområderne kan også komme i kontakt med psykologerne.

Forsvarsminister åbner portal
Forsvarsminister Søren Gade fik en forpremiere på portalen i forbindelse med et besøg hos militærpsykologerne. Her fik han mulighed for, som den første, at stille spørgsmål til psykologerne over internettet.
- Jeg er glad for, at der er kommet endnu et tiltag på det her meget vigtige område. Vi skylder soldaterne at give dem de bedste muligheder, sagde Søren Gade.
Samtidig med psykologportalen kommer der også en pårørendeportal, hvor de pårørende blandt andet kan få overblik over rådgivningstilbud og netværk. Der er også planer om kunne yde soldaterne psykologisk rådgivning i missionsområderne, hvor de ved hjælp af webkamera kan tale med psykologen.
Lige nu har Forsvarets psykologer omkring 900 opkald fra soldater og pårørende. Over halvdelen kommer fra militært personel.

Se psykologportalen her