[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

– Mit førstehåndsindtryk af holdet er positivt. De har overvejet, hvad de er gået ind til. De skal nok gennemføre uddannelsen de fleste af dem, siger premierløjtnant H. B. Pedersen, der er holdleder for de 17 vordende reserveofficerer, som begyndte deres uddannelse mandag.
Baggrunden for at reserveofficersuddannelsen nu gør comeback i hæren er de mange officerer, der har sagt farvel til Forsvaret.
– Vi har et kæmpebehov for delingsførere til uddannelse af værnepligtige på Hærens Basisuddannelse, forklarer major Henrik Knudsen fra Forsvarets Personeltjeneste.
Reserveofficererne bliver uddannet til at være ledere, men ikke til at føre enheder på internationale operationer. Det er den afgørende forskel i forhold til linieofficersuddannelsen – som de fleste officerer har. Reserveofficererne går ikke i uniform til dagligt og har civile jobs, men de kan blive indkommanderet, når der eksempelvis kommer nye værnepligtshold i deres enhed.

Tre kvinder
Det nye hold i Sønderborg består af tre kvinder og 14 mænd. Aldersspredningen går fra 18 til 44 år. En tredjedel af holdet har haft berøring med Forsvaret tidligere. De 17 elever skal være seks måneder i Sønderborg, så skal de i praktik og undervise værnepligtige og på løjtnantskole. Samlet varer uddannelsen 24 måneder.