[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Selvom det ikke er nogen militærhemmelighed, at danskerne i Helmand har et godt forhold til sine allierede, er det alligevel godt at se det med sine egne øjne og få feedbacken direkte fra hestens egen mund.

Det skete, da Tim Radford som ny chef for Task Force Helmand var på rundtur hos de forskellige ISAF-styrker i Helmand.

- Besøget har været fremragende, og det er en glæde at arbejde sammen med den danske hær. Vi havde gode relationer allerede, før vi kom herud. Og vi synes, at Danish Battle Group (DABG) gør et usædvanligt godt stykke arbejde,” lød det fra brigadegeneralen under besøget.

Dagens briefinger gjorde også et godt indtryk på Radford:

- Jeg har fået nogle fremragende briefinger fra den danske bataljonschef og hans team. Og den måde, han arbejder på her, passer fuldstændigt med den måde, vi gerne vil arbejde på. Vi er her jo sammen (i Helmand, red.) for at sørge for stabilitet og genopbygning, at nedbryde Taleban og hjælpe med at få en støtte blandt de lokale til den afghanske regering, så vi kan forbedre livet for den almindelige afghaner. Og det er det vigtigste her i provinsen. Og der er intet her i DABG, der giver mig grund til bekymring – jeg er rigtig glad for det, jeg har set og mødt her.

Kilde: Hærens Operative Kommando