[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Ligestilling i forsvaret er kommet for at blive. De kvindelige danske landsholdsskytter gik forrest med  flotte resultater ved Nordisk Militært Skydning 2009 i skydeterrænet Borris.  I pistoldiscipliner var de danske kvinder suveræne. Det blev bl.a. til tre flotte sejre. Dorte Thorsen fik guld i sportspistol på 25 meter, og hendes landsholdskolleger skød også op til deres bedste. De danske kvinder satte trumf på i disciplinen med guld for hold.

I går på mesterskabernes sidste dag, bragte de danske kvinder sig igen i fokus. Det individuelle guld i feltskydning på pistol smuttede til anden side, men Dorte Thorsen og Birgitte Larsen sikrede det danske forsvar en anden og en tredjeplads. Med glimrende skydninger fra Nina Hylkjær og Pia Willemoes skød  kvinderne sig igen til tops med et flot nordisk mesterskab. De danske herrer leverede også en fremragende indsats med flere medaljer.

- Landsholdet har været oppe imod skytter, der i flere discipliner er blandt verdens bedste militære skytter, så vi er meget tilfredse, siger den danske delegationschef generalmajor Kurt Mosgaard.

Den danske delegationschef fik selv motioneret aftrækkerfingeren. Han blev bedt om at være reserve på det danske feltskyttehold. En opgave han ikke er uvant med, som tidligere landsholdskytte.

- Selvom man er generalmajor, skal man jo stadig holde sine skydefærdigheder som soldat ved lige, fortæller han.

Derfor var Kurt Mosgaard på feltskydebanen i går. Og selvom der ikke har været plads i kalenderen til at træne skydefærdighederne, og der var lidt indskydningsproblemer undervejs, så faldt landsholdreserven ikke igennem.

Kurt Mosgaard var tredjebedste danske skytte og han kunne tage en fin bronzemedalje med hjem. Det norske herrelandshold var suveræne på feltskydebanen med guld, sølv og bronze individuelt, og holdet blev naturligvis også nordiske mestre for hold.

Se resultatlisterne her: