[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Læn dig tilbage i læne- eller kontorstolen. Slap af og tag en dyb indånding. Hvor længe kan du holde vejret?  Efter 30 sekunder begynder åndedrætsrefleksen at sætte ind. Kuldioxid ophober sig i muskler og blodårer. Det sætter vejrtrækningslysten i gang. Med lidt held og god vilje kan du holde vejret i et minut.

Det er ingenting for en veltrænet fridykker som Jakob Hansen. Han deltager lige nu i verdensmesterskaberne i fridykning på Bahamas. Her leverede han en fantastisk indsats i disciplinen CWT, hvor fridykkeren kun må anvende finner og det luft han kan have i lungerne. Med et dyk på 92 meter satte han nu dansk rekord. Det er en forbedring på en meter.

- Det er ekstrem lykkefølelse. Det er mange spændinger der er udløst. Det gik som det skulle. Jeg var nervøs for hvor meget krudt der ville være i benene og om jeg kunne holde den dykkertid jeg havde håbet på. Jeg var faktisk 17 sekunder hurtigere, end jeg havde forventet, fortæller han.

Jakob Hansen fik en flot samlet 8. plads i disciplinen. Næste store mål er at komme med i klub 100. Kun 11 mænd i verden har præsteret at komme ned på dybder over 100 meter.

- Det satser jeg på til næste år ved verdensmesterskaberne i Japan, siger Jakob.