[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

KFOR Hold 20 har grund til at ranke ryggen. Holdet, der netop er hjemvendt fra et halvt års tjeneste i Kosovo, har nemlig udført et fornemt job. Sådan lød de officielle skudsmål fra flere sider, da der torsdag den 20. august blev afholdt march gennem Fredericia til byens teater og efterfølgende parade på Ryes Kaserne.

- I har udvist handlekraft med en respekt for den situation, I stod i. Vi i Folketinget er meget stolte af jer, sagde formanden for Folketingets Forsvarsudvalg, Hans Christian Thoning til de 320 hjemvendte soldater fra KFOR Hold 20.

For havde holdet ikke udvist største agtpågivenhed i maj, så ville den ellers dæmpede konflikt i Kosovo formentlig have blusset op. Men med evnen til at være til stede med de rigtige mål og midler var det en velykket indsats. Det fortjener påskønnelse.

I forbindelse med paraden kunne chefen for KFOR 20, Oberst Hans Henrik Møller overrække en check på 60.000 kroner til foreningen Støtte Til Soldater Og Pårørende (STSOP). Pengene er samlet ind ved forskellige arrangementer, mens holdet har været udsendt.

Læs mere om paraden på HOKs hjemmeside.