[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

TV2 omtalte i søndagens nyhedsudsendelser en række problemer med opklaringskøretøjet Jûlkat, der aktuelt er indsat med den danske styrke (Hold 8) i Helmand, Afghanistan.

Indslaget med interview af 2 sergenter fra Hold 8 er ca. 10 dage gammelt. I indslaget påpeges en række tekniske problemer med køretøjet Jûlkat, herunder skader på dækkene, der skyldes en for svag affjedring.

Køretøjet anvendes operativt og har i den forgangne uge været anvendt intensivt i terræn uden problemer med undervognen. Det øgede slid på dækkene medfører et behov for hyppigere eftersyn, men der er fundet en teknisk løsning i form af stærkere fjedre, som vil blive indkøbt og monteret i området i takt med at den operative situation tillader det

Alle køretøjer er klar til udlevering til enhederne, hvilket vil ske i takt med at operationerne, som den danske kampgruppe er indsat i, tillader det. Dette blev meddelt TV2 30. august. Men TV2 valgte ikke at vise denne fremstilling

Også Eagle IV har været indsat
Samtidigt har der været omtale af tekniske problemer med Eagle IV, hvor der har vist sig at være problemer med kileremmene, der tilsyneladende ikke kan tåle den klimatiske belastning.

Der er nu fundet en teknisk løsning på problemet. Eagle IV har været indsat på operative patruljer. 29. august var de sidste køretøjer færdige med modifikationen. De bliver nu udleveret til enhederne i takt med at operationerne tillader det.