[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Forholdene var helt perfekte, da Dansk Militært Idrætsforbund (DMI) onsdag holdt sit første forsøgsstævne i mountainbike. Solen skinnede fra en skyfri himmel, og de omkring 70 deltagere var på intet tidspunkt udsat for modvind af betydning på de tørre stier i Lystskov ved Slagelse. Alligevel var udfordringerne store på den teknisk krævende rute.
 - Første omgang var let, men jeg lagde for hårdt ud og til sidste bliver den rigtigt hård, sagde Benny Kausing fra Karup. Han blev nummer fem i oldboys klassen

En bølge af interesse
Mountainbike er en ny sport i Forsvaret, og der skal gennemføres tre forsøgsstævner, inden DMI holder officielle mesterskaber. Hverken formanden for DMI, generallæge Erik Darre, eller formanden for forbundets cykeludvalgt, Michael Hoffmann, er dog i tvivl om, at mountainbikesporten har en fremtid i Forsvaret.
- Grunden til at vi holder stævnet er, at der er en stor mountainbike og naturbølge i Danmark i øjeblikket. Det viser sig jo også i dag med mere end 70 tilmeldte, sagde Michael Hoffmann, som ville have været tilfreds med bare 40-50 deltagere.

Nordjysk dominans
Vinder af kvindeklassen blev Nina Hoffmann fra Hærens Officersskole. Hun var den eneste kvindelige deltager og derfor ikke udsat for nogen hård konkurrence. Det var vinderen af mændenes seniorklasse, Jan Johansen fra Aalborg Kaserners Idrætsforening heller ikke. Han kørte tidlige i løbet klart fra sine konkurrencer. På de næste pladser fulgte yderligere to ryttere fra Aalborg, og også i oldboysklassen var der nordjysk dominans. Her vandt Jan Møller fra Jægerkorpsets Idrætsforening, og også han havde en holdkammerat med sig på podiet. Veteranklassen blev vundet af Varny S. Vestergaard fra Idrætsforening Flyvestation Karup.