[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Af Frank Trier Mikkelsen

Bag arrangementet står United Hearts Fonden, som i 2009 har valgt at stille skarpt på danskernes syn på udsendte danske soldater og deres pårørende. Gallashowet er startskuddet på en kampagne, som har fået navnet ”Vores Soldater”.
- De udsendte soldater udfører en vigtig og risikofyldt indsats for Danmark – og dermed for os alle sammen. Det må man anerkende uanset, om man er for eller imod de internationale missioner, forklarer formand for United Hearts Fonden, advokat Anders M. Hansen.

Formålet med kampagnen er at få den danske befolkning til bedre at forstå og anerkende den store indsats som udsendte danske soldater og deres familier yder. Fonden savner information, som kan tegne et mere nuanceret billede af soldaternes indsats.
- Soldaterne fortæller, at de ofte bliver mødt med fordomme om motiverne til at blive udsendt og af manglende viden om indsatsen i de internationale missioner, siger advokat Anders M. Hansen.

Gallashowet d. 26. september skal med deltagelse af erhvervslivet og private danskere indsamle penge til oplysning om arbejdet i de internationale missioner og støtte til hjemvendte soldater. Fonden forventer at indsamle 4 mio. kr. fra showet, som vil blive brugt på undervisningsmateriale til 8.-9. klasser, en dokumentar og forskellige tilbud, som kan hjælpe soldaterne videre, når de vender hjem til Danmark. 

I spidsen for showet i DR’s koncerthus vil man kunne opleve værterne Anders Breinholt og Anders Lund Madsen (begge kendt fra radioprogrammet ”De Sorte Spejdere”) samt en lang række danske kunstnere.

Se invitationen her

Billetter kan bestilles her