[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Super Hornets besøg var et stort og kostbart markedsføringsnummer fra Boeing, som satser på, at politikerne vil vælge deres fly frem for Gripen og Joint Strike Fighter. De to kampfly landede allerede søndag sammen med et medfølgende tankerfly.
- Vi var på vej til airshow i indiske Bangalore og kunne vælge mellem at flyve øst eller vest, siger en smilende chef testpilot Ricardo Traven. Det blev øst og et stop i København til stor glæde for eksperterne i Forsvarets projektkontor (PNK), for polikere og ikke mindst Boeings danske industripartnere.  Hvis Boeing vinder, vinder våbenindustrien også i form af højteknologisk samarbejde og milliardordrer. Men først skal Forsvaret aflevere en militærfaglig anbefaling, og så åbnes der for diskussion og debat.
- En debat, som  jeg ser frem til, og som vi har savnet, siger en af gæsterne, socialdemokraternes forsvarspolitiske ordfører John Dyrby. Han støttes af forsker og tilhænger af kampfly Mikkel Vedby Rasmussen, der synes, at processen indtil nu har mindet om et bilkøb og et valg mellem modeller.