[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

De dræbte danske soldater er konstabel Mads Lerche Rasmussen, 21 år, overkonstabel Andreas Søgaard Brohus, 27 år, og konstabel Martin Abildgaard, 23 år, alle fra Gardehusarregimentet i Slagelse.

HOK: Læs mindeord om de faldne

- Tre unge mænd har i dag mistet livet i Afghanistan og tre familier har på tragisk vis mistet deres kære. Ord kan ikke fjerne dette tab, men både i tanker og gerning vil vi gøre alt for at give soldaternes familier og pårørende den støtte, de har brug for, siger forsvarschef Tim Sloth Jørgensen.

- Vores soldater i Afghanistan yder en fremragende og professionel indsats under vanskelige vilkår, og som dagens tragiske hændelse med smertelig tydelighed viser, sker det til tider med livet som indsats. Tre danske soldater har i dag således betalt den ultimative pris for deres indsats. Jeg ved, at deres kammerater i Afghanistan vil gøre alt, hvad de kan, for at de dræbtes indsats ikke er forgæves. Jeg tænker derfor i denne stund også på de dræbtes kolleger i Afghanistan, som nu skal fortsætte kampen uden deres kammerater, siger forsvarschefen.

Flere oplysninger og opdateringer om hændelsen kan følges på hjemmesiden for Hærens Operative Kommando: www.forsvaret.dk/hok