[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Bøgerne fra Forsvarets tre biblioteker bliver nu samlet på samme sted i Kastellet.
- Hidtil skulle du som låner besøge tre forskellige steder for at finde materialer om det værn, som du vil vide noget om. Nu kan du nøjes med at gå til en enkelt adresse her på Kastellet og gå samlingen igennem. Du kan sidde hjemmefra og lave dine søgninger i vores bogsamling, men du kan også få tidsskrifter direkte ind på skærmen, siger Simon Bering Papousek, der er daglig leder af Forsvarets Biblioteks afdeling på Kastellet.
Fremtidens lånere vil få 38.000 bøger og tidsskrifter at vælge imellem i den åbne samling. Resten af bøgerne vil stå i magasin. Her vil de mange gamle bøger befinde sig. Både hærens og søværnets samlinger går helt tilbage til det 18. århundrede, og bibliotekets ældste bog er fra 1400-tallet.
Skal man bestille bøger fra magasinet, vil der være 1-2 dages ventetid.

Digitale medier
Forsvarets Bibliotek er dog andet og mere end bøger. Marinens Bibliotek er eksempelvis kendt for sin store digitale billedsamling med over 25.000 online fotografier. Den vil fortsat være tilgængelig på bibliotekets hjemmeside.
- Hele det arbejde er jo en af marinens biblioteks aktiviteter. Lige sådan har Garnisonsbiblioteket nogle aktiviteter og flyvevåbnet har nogle aktiviteter. De aktiviteter viderefører vi i Forsvarets Bibliotek. Det gør vi simpelthen af respekt for samlingen, lover Simon Bering Papousek. Han lægger meget vægt på, at Forsvarets Bibliotek så godt som muligt følger med i udviklingen inden for informationsteknologi.
– Sammenlægningen blev ikke lavet for at forringe forsvarets biblioteker og den service, bibliotekerne står for på nuværende tidspunkt. Vi gør det for at forbedre det og for at højne det. Der er et behov for, at bibliotekerne er med i den udvikling, der sker ude i samfundet. Bibliotekernes væsentligste arbejdsmateriale er informationerne i de formater, de nu kommer i. En bog, et tidsskrift eller en datafil. Alle de informationer arbejder vi med at gøre tilgængelige på den ene eller anden måde, forklarer Simon Bering Papousek..   

Alle kan besøge Forsvarets Bibliotek, men den primære målgruppe er forsvarsakademiets forskere og undervisere samt officersskolernes kadetter.

Se et indslag om Forsvarets Bibliotek på forsvarskanalen.