[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Både professionelle og private vil i næste uge strømme til Hjørring for at få fingre i en bil eller en boremaskine.

Der afholdes nemlig en af de tre årlige auktioner over alle former for brugt udstyr fra Forsvaret. Stort set alt lige fra boremaskiner, motorcykler, felttelefoner, et parti sokker og en enkel orlogskutter kommer under hammeren og giver alle mulighed for at gøre en god handel.

Auktionerne tiltrækker som regel på den gode side af 300 potentieller købere fra både ind og udland. Professionelle indkøbere fra eksempelvis butikker med armyudstyr og nysgerrige privatpersoner lægger gennemsnitligt syv millioner i statskassen ved hver auktion.

Alt bliver solgt
- Der er ikke noget, der ikke bliver solgt, men det er ikke det hele, vi får lige mange penge for. Der er altid nogen som vil byde på selv ting, som der ikke er så meget salg i, hvis prisen er rigtig. Vi kan altid få et par hundrede kroner for det. Det er jo bedre end at give 1000 kroner for at få det brændt, siger materielmester J. Grøntved.

Auktionen begynder klokken 9.00 den 24. juni og afholdes på Auktionsplads Ulvkærgård, Ulvkærvej 110, Skibsby, 9800 Hjørring. Den slutter, når alt er solgt. For dem, der er forhindret i at komme eller ikke lige finder den ting, de kunne tænke sig, er der endnu chance senere på året 7. oktober.

En liste over de 412 ting, der kommer under hammeren kan ses her