[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Sommer er sæson for badeulykker og søredninger. Men om det er skibe eller badedyr, der får redningstjenesten til at rykke ud, afhænger i høj grad af vejret, fortæller chef for operationscenteret H.C. Iversen.

- En varm sommer medfører også en stigning i vores aktiviteter og det giver sig selv, at i det øjeblik, vejret er godt, er der flere folk på stranden og dermed også større mulighed for, at tingene kan gå galt. Badesikkerhedsmæssigt og søredningsmæssigt er en sikker sommer en våd og blæsende sommer. Så er der ingen på havet og ingen på stranden og dermed fred og ro for vores vedkommende, siger han.

I år har foråret og sommeren indtil videre været ganske fredelig.

- Det har været et meget stille forår, men vi kan mærke, at sommerferien er trådt ind, så der er kommet flere aktioner. Men perioden er lige startet, og det afhænger rigtig meget af vejret, hvordan det bliver. Vi har en del redningsoperationer ude til søs med skibe, hvor det går galt, men der er ikke mange badeulykker i forhold til, hvad der er, når det er rigtig varmt. Det med badedyr er slet ikke kommet endnu, fordi der er forholdsvis få folk på de danske strande i det her vejr, siger H.C. Iversen.