[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Kulden i Siauliai i Litauen viste sig at være værre end forudset, og derfor har F-16 bidraget bestilt nye jakker. Den udleverede vinterudrustning var ikke varm nok.  "De ønskede sig især en jakke med en varm hætte. Det er ikke en del af standardudrustningen", fortæller Jan Torp fra logistikafdelingen i Flyvertaktisk Kommando. Det var nemlig specielt manglende varme om hoved og hals, der var problemet.

I samarbejde med Forsvarets Materieltjeneste fandt man hurtigt frem til, at den jakke der kunne skaffes hurtigst, og som levede op til kravene, var en rød og sort jakke der bliver udleveret til besætninger på C-130J Hercules og søværnets Lynx helikoptere når de arbejder i Arktis. Jakken har en varm hætte med pelskant, som varmer godt om hoved og hals.

Som en midlertidig løsning er der en sending thermokeddeldragter og elefanthuer på vej til soldaterne. De varme jakker er på vej fra producenten til det firma, der forhandler jakken, og de ankommer efter planen til Fighter Wing Skrydstrup omkring den 19. januar. Samme uge vil de blive fløjet til Litauen med en af de planlagte forsyningsflyvninger. Indkøbet af de ekstra jakker udgør ikke en større ekstraudgift, da der alligevel løbende skal indkøbes nye for at erstatte nedslidte jakker hos C-130 og Lynx besætningerne.

Kilde: Flyvertaktisk Kommando