[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

På mandag mødes omkring 300 veteraner fra hele verden i København. Det er World Veterans Federation, der samler gæster fra hele verden. En af dem er Tommy Harder. Han var udsendt tre gange til Cypern mellem 1986 og 89 og en gang til Irak i 92-93.
For ham fylder veteranarbejdet meget. Han har været med til at stifte to veteranklubber og har tidligere været formand i De Blå Baretters lokalstøtteforening i København.
- Cypern-missionen har været en meget stor mission rent personligt. Der var sammenholdet størst. I Irak var jeg også sammen med nogen, jeg kendte, men på Cypern var sammenholdet størst. Vi mødes stadigvæk en gang om året, siger tidligere overkonstabel Tommy Harder.

Adrenalin
Da Tommy Harder kommer hjem med resten af kammeraterne fra Charlielejren på Cypern i maj 89, skal de til Jægerspris for at aflevere deres tøj. Men i stedet for at de splittes for alle vinde og rejse hjem, får Tommy Harder en idé. De skal i Tivoli og afslutte turen med manér. På samme måde har omkring 40 mand fra ”Charlie gruppen” nu mødtes hvert år i maj lige siden 89.
- Det giver mig noget adrenalin, jeg bliver speedet op, og de kan godt mærke det hjemme i familien, når vi nærmer og et charlietræf, siger Tommy Harder.
Tommy er også i gang med at arrangere en fjerde tur til Cypern for veteranerne, hvor de skal gense lejren og området, de arbejdede i.

Se mere om Tommy Harder på Forsvarskanalen.dk