[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Af Karen Dahlin

I en kedelig gymnastiksal med gardiner fra halvfjerdserne og cigarkassevægge udspandt der sig i weekenden rørende scener, da nogle af de pårørende fik mulighed for at hilse på deres udsendte soldat. Ved midtvejarrangementet – det andet af tre pårørendearrangementer – havde Forsvarets Mediecenter ordnet en videokonference, der fungerer som en telefonsamtale med billede på. Blandt andet stabschefen og chefen for Bravo-kompagniet kunne fortælle, hvordan det går i det danske indsatsområde.
- Nogle af de pårørende sendte en personlig hilsen. Det var så hårene næsten rejste sig på den gode måde, siger kaptajn Steffen Scharff, der er kontaktofficer ved Gardehusarregimentet.
Andre hilsener fra de pårørende blev noteret af chefen for Bravo-kompagniet, som har lovet at give dem videre til soldaterne.

Ikke sidste gang
Videokonferencen blev ikke kun brugt til hilsener. Ved arrangementet på Antvorskov kaserne kunne de pårørende også få en direkte briefing fra Afghanistan.
- Fredag havde de pårørende mulighed for at stille spørgsmål direkte til oberst Frank Lissner, chefen for den danske styrke i Afghanistan, som blev besvaret, understreger Steffen Scharff, der selv er meget begejstret for videokonferencen.
Han har også kun mødt positive tilbagemeldinger fra de pårørende.
- Det er noget, vi gerne vil gøre fremover. Vi kan byde de pårørende på nok så mange sandwiches og kager, men sådan en live-konference er noget, der gør en forskel for de pårørende, siger Steffen Scharff.