[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Tirsdag aften blev 11 danske soldater sårede eller kom til skade, da patruljebasen Bridzar blev angrebet, umiddelbart før en meget kraftig sandstorm satte ind i hele det danske ansvarsområde. Den meget dårlige sigtbarhed gjorde det i første omgang umuligt at evakuere de sårede soldater fra luften.

De sårede og tilskadekomne soldater er fra Charlie-kompagniet, der er udsendt fra Gardehusarregimentet på Antvorskov Kaserne, og de er indsat i patruljebaser nordøst for Gereshk.

Den Danske Kampgruppe indsatte straks forstærkninger med læger og en yderligere ambulance for at evakuere soldaterne på landjorden. Samtidig ydede sanitetspersonellet hos soldaterne på patruljebasen førstehjælp på stedet.

Charlie-kompagniet bragte med egne køretøjer de sårede og tilskadekomne soldater fra Patruljebase Bridzar til den lidt nordligere Patruljebase Clifton. Inden forstærkningerne nåede frem, havde sandstormen lagt sig, og en helikopter blev straks sendt i luften for at bringe de sårede soldater fra Clifton til felthospitalet i Camp Bastion.

Udover de 11 sårede og tilskadekomne danske soldater blev også to lokale tolke sårede.

Til redaktionerne:
Hvis artiklen videregives, bedes I oplyse, at de nærmeste pårørende er underrettet.