[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Omkring 30 unge mænd havde sat en dag af til at høre mere om uddannelserne i de danske specialstyrker og ikke mindst få be- eller afkræftet myterne om de seje mænd der kan gå hundredvis af kilometer med et ton i rygsækken, som kan holde vejret i 20 minutter under vandet eller kan klare en slæderejse på tusind kilometer i bare tæer.

For Frømandskorpset, Jægerkorpset og Slædepatruljen Sirius' repræsentanter var det samtidig en kærkommen lejlighed til at spotte potentielle ansøgere ud.

Gæsterne fik førstehåndberetninger om livet i de tre specialkorps og blev vist rundt i Jægerkorpsets allerhelligste haller.
Og efter en kort gennemgang med Jægerkorpset faldskærmsinstruktør gik turen ud til en nærliggende hangar, hvor korpsene havde lavet en udstilling med deres udrustning. Det var et klart hit blandt gæsterne.

Sidst på dagen fik de fremmødte unge en mulighed for prøve tårnspring, rappelling og fastroping og alt i alt var det et vellykket arrangement, som de tre korps, sammen med Forsvarets Dag, havde fået stablet på benene.

Se mere fra Åbent hus arrangementet på Forsvarskanalen: