[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Flyvevåbnet har mange ting at glæde sig over på søndag. For det første kan værnet fejre 60 års jubilæum og derudover er det blevet tid til årets Air Show.

Selvom dette års udgave af Danish Air Show desværre ikke får besøg af verdens største fly, det russiske Antonov 225, er der mange andre ting at se frem til på søndag.
Eksempelvis vil der være deltagelse af en "Flyvende Fæstning", Boeing B-17G , fra Anden Verdenskrig. Det specielle ved flyet et dets ejermand som er den danske flyentusiast, Elly Sallingboe.
Flyet er den sidste tilbageværende flyvende B-17 bombemaskine i England og blandt andet kendt fra krigsfilmen " Memphis Belle".
Inden det lander på flyvestationen vil det dog foretage en rundflyvning i lav højde over Sonderjylland og Sydfyn. At netop Sydfyn rundes er det en helt særlig årsag til.
Ejeren er nemlig født og opvokset i Svendborg. Hun giftede sig med en engelsk pilot, der ejede historiske fly. Han omkom ved en flyveopvisning og hun besluttede at beholde flyet og føre arbejdet videre. Hun har siden 1982 haft ansvaret for flyet sammen med en stor gruppe dedikerede frivillige.

Der bliver mange forskellige aktiviteter på Flyvestation Skrydstrup, både i luften og på jorden, men hos tovholderen for hele arrangementet, oberstløjtnant Uffe Pøtner, er der ingen tvivl om, hvad han glæder sig mest til.
-Det bliver alle de veteranfly der har gjort tjeneste i Flyvevåbnet gennem tiderne. Mange af dem har vi jo sjældent set og slet ikke i luften.

Arrangørerne forventer mellem 50.000 og 100.000 gæster og blandt dem Hendes Majestæt Dronning Margrethe og Hans Kongelige Højhed Prins Henrik, som har takket ja til indbydelsen.

De mange fly kan opleves fra klokken 10.00 til cirka klokken 16.30.