[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Af Karen Dahlin

Det så ikke lovende ud for hverken festarrangørerne, publikum og bands, da et voldsomt regnvejr gled hærgende over Danmark lørdag eftermiddag. Scenen var overdækket, men vinden blæste litervis af vand ind i musikernes instrumenter, så Bamses Venner og Lis Sørensen måtte opgive at spille.

Enkelte heldige havde iført sig tørdragter, mens resten af publikum måtte nøjes med regntøj og regnslag. Hele tiden var håbet, at der ville blive et ophold i regnen, og imens gjorde standup-komikeren Jan Gintberg sit yderste for at underholde publikum sammen med kontreadmiral Nis Wang, der på scenen optrådte med en grønlandsk udgave af ´Lille Peter edderkop´.

I løbet af aftenen måtte Jan Gintbergs drivvåde tøj en tur i tørretumbleren.

Sidst på aftenen stod det dog klart, at der ikke bare var tale om regnbyger, men om et skybrud, der ikke bare stoppede. Så gik Nils Wang på scenen og meddelte, at Nephew ville spille en akustisk koncert i Søværnets Officerskoles aula. Han bad samtidig publikum om at smide de våde sko og strømper, så det fine sildebensparket ikke blev ødelagt.


Nils Wang på scenen, før Nephews optræden.


Så på bare tæer og siddende på gulvet kunne publikum opleve Nephew spille foran det store maleri af slaget i Køge Bugt. Nephew havde brugt en time i et baglokale på at øve sig på at spille numre som ´igen og igen´ og ´superliga´ uden elektricitet i instrumenterne. I dagens anledning spillede de også Gasolins ´byens hotel´ om sømanden, der genser sin elskede en enkelt nat.


Den fest, der til at begynde med så ud til at blive en fiasko, endte med at blive et brag af en succes.

Publikum sang med og kunne gå hjem med en uforglemmelig oplevelse. Det vidner reaktionerne på Nephews facebookside også om med kommentarer som ´takker for den fedeste koncert på SOS Holmen, ifm Flådens 500 år. I forvandlede en regnvåd aften til en KANON FED OPLEVELSE!!´og ´NEPHEW i er simpelthen for fede, tusind tak for den mega fede intime koncert ude på Holmen i aften. For dælen det var fedt´.