[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Lidt over klokken 10 blev premierløjtnant Anne-Cathrine Riebnitzsky, overlæge Finn Warburg og konstabel Jesper Aagaard Nielsen hædret med legater fra Anders Lassen Fonden. H.K.H. Kronprins Frederik overrakte legaterne til de tre soldater.
- Stort tillykke til jer. Vi er stolte fra fonden over at kunne overrække jer den erkendtlighed. I er på listen over de soldater, der har udmærket sig, sagde H.K.H. Kronprins Frederik.
Anne-Cathrine Riebnitzsky fik tildelt legatet på grund af sit arbejde med at skabe nære og tillidsfulde relationer til kvinderne i Helmand. Finn Warburg fik sit legat for stor indsats overfor forsvarets sårede, og Jesper Aagaard Nielsen blev hædret for på trods af sine alvorlige skader, der kostede ham begge ben, at udvise stort livsmod og målrettet vilje i forbindelse med genoptræning.

Rundtur på slottet
Efter overrækkelsen var der champagne og kransekage, og Kronprinsen fortalte om arbejdet med at istandsætte palæet. Helt uden for det officielle program foreslog Kronprinsen at tage legatmodtagerne og repræsentanterne for Anders Lassen Fonden på en rundtur i palæet. Her fik gæsterne mulighed for at se den moderne kunst, som Kronprinseparret har fået malet til deres bolig.
Bagefter var der frokost for gæsterne. Et arrangement som konstabel Jesper Aagaard Nielsen dog ikke kunne deltage i, da han skulle videre til sportsseminar for sårede soldater. Men han var tilfreds med den del af dagen, som han havde kunnet deltage i.
- Det har været fantastisk. Det er dejligt at få den anerkendelse, særligt når det er Kronprinsen, der overrækker den, sagde Jesper Aagaard Nielsen.

Læs motivationen for premierløjtnant Anne-Cathrine Riebnitzsky her

Læs motivationen for overlæge Finn Warburg her

Læs motivationen for konstabel Jesper Aagaard Nielsen her

Anders Lassen Fonden

Download billeder i stor størrelse her

Premierløjtnant Anne-Cathrine Riebnitzsky: Billede 1. Billede 2.

Overlæge Finn Warburg: Billede 1.

Konstabel Jesper Aagaard Nielsen: Billede 1. Billede 2.