[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Af Kristina Schønnemann Jensen

En orlogskutter, satellit-telefon, sneplov, et parti badetøfler, toiletkabiner eller en powerboat. Alt dette og meget meget mere kom i går under hammeren i Hjørring, da Forsvarets Materieltjeneste holdt auktion over forsvarets udtjente materiel. I alt blev der solgt for 9.790.000 kr.
- Der var god omsætning og god stemning, så det kunne næsten ikke blive bedre, siger materielmester Jens Grøntved fra Forsvarets Materieltjeneste. 


Foto Frømandskorpset: Stationsfartøjet Smugler har været i tjeneste hos frømandskorpset som et allround fartøj. Navnet Smugler referer ikke til smugleraktiviteter, men er slet og ret navnet på skrogtypen.

Det er den næststørste omsætning på forsvarets auktioner i nyere tid. Normalt ligger det samlede beløb på et sted mellem 5-7 mio. kr. 
En del af grunden til gårsdagens gode omsætning var kategorien stormateriel. Tre autokraner, orlogskutteren Thurø, skibsfartøjerne Botved og Smugler samt omkring 100 vogne og lastbiler vejede tungt i det endelige regnskab.

Thurø i privat flåde
Orlogskutteren Thurø er den allersidste kutter af de otte i Barsø-klassen, der er blevet sat på auktion. Den blev købt af Ove Rasmussen fra Hobro for 410.000 kr. Orlogskutteren kommer til at indgå i Ove Rasmussens private flåde. Han har i forvejen to marinehjemmeværnskuttere, som han går og restaurerer.
- Jeg laver dem til et lille museumsskib, som jeg kan vise frem og måske sejle en tur med konen i. Det er sådan set min hobby, siger Ove Raasmussen.
Alligevel har konen ikke helt tilfreds, da Ove Rasmussen kom hjem og havde købt endnu en kutter.
- Der fik jeg lidt skældud. Hun synes, det er en noget dyr hobby, siger han og griner. Foto SOK: I dag fungerer de otte kuttere i Barsø-klassen blandt andet som erhvervskutter, vagtskibe, husbåd og endda også som et sejlende sømandsskib. Her er det kutteren Farø.