[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

- Der skal være nogle aktiviteter for børnene, imens de pårørende mindes de faldne. En parade kan være flot, men kan også være lidt af en prøvelse for et barns tålmodighed. Vores tilbud skal give de pårørende rum og plads til at mindes og hylde soldaterne, forklarer Lone Rasmussen, fra Kammeratskabsstøtteordningens aktivitetsudvalg.

Hun og fem andre frivillige står for børnepasningstilbuddet på flagdagen. Børneteltet, der er placeret på slotspladsen i nærheden af Børsen, åbner klokken 10.30. Fra klokken 15.00 skal forældrene være tilbage og hente børnene igen. Se programmet for flagdagen her.

– Der kommer en sangerinde, som synger karaoke med børnene. Desuden har vi malebøger og farver. Sidste år var det smadderhyggeligt. Det var nogle gode mennesker, jeg havde i teltet. De er gode til børn, siger Lone Rasmussen.

Flere af hendes hjælpere har en baggrund som pædagoger og pædagogmedhjælpere, og hun har selv en søn, der var udsendt på ISAF hold 8. Der vil hele tiden være øjne på børnene, garanterer Lone Rasmussen, som kan tilkalde ekstra frivillige i blandt de Blå Baretter på slotspladsen. Børnene får et armbånd med forældrenes telefonnummer på, men de skal være i stand til at undvære forældrene under mindehøjtideligheden, hvor telefoner skal være slukket.

Børneteltet holder også åbent under koncerten, der begynder 15.30, men her er børnene forældrenes ansvar, understreger Lone Rasmussen. Til sidste års flagdag var der 30-40 børn i teltet, husker Lone Rasmussen, som glæder sit til at hylde sin søn på søndag.