[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Der er blevet pudset og poleret på Kongeskibet, og nullermænd og støvkorn er blevet fjernet, så skibet er parat, når majestæten og prinsgemalen går om bord i dag.


Messingen er blevet pudset, og støvet er blevet fjernet. Kongeskibet Dannebrog er klar til sommertogtet.

- Det har ligget under presenning i fire måneder i vinter. Det trænger til at blive pudset og til at blive gjort rent, siger orlogskaptajn Per Gravgaard, næstkommanderende på Kongskibet
Dronningens udstyr er kommet om bord, og besætningen på 53 har knoklet for at gøre skibet klar.
- Der er masser af forberedelser, men vi er tæt på at være i mål, siger Per Gravgaard.Den 53 mand store besætning har knoklet for at gøre skibet klar.

Ø-besøg
Sommertogtet går i år blandt andet til Stockholm i forbindelse med den svenske kronprinsesses bryllup og til Færøerne. Men i år har majestæten også udtryk ønske om at besøge lidt fjernere afkroge af Danmark.
- I år lægger majestæten vægt på at komme på ø-besøg. Der er lavet besøg ud til de små øer. I år besøger majestæten Femø og Nexø, siger Per Gravgaard.


Kongeskibet sejler i dag klokken 12 mod Helsingør.

Selv om det er Per Gravgaards fjerde sommertogt, så bliver det aldrig rutine.
- En af de største oplevelser overhovedet det er når vi kommer ud til de officielle besøg. Se de tusindvis af mennesker, der står ude på kajen og modtager skibet. Det er en fantastisk storslået, siger Per Gravgaard.
Efter regentparret er gået om bord klokken 12, sætter Kongeskibet kurs mod Helsingør, hvor det saluteres fra Kronborg Batteri klokken 14.30.