[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Tirsdag kort efter klokken 12 lokal tid blev en Piranha mandskabsvogn ramt af en mine eller en improviseret sprængladning i nærheden af patruljebase Bridzar, der ligger ca. seks kilometer nordøst for Gereskh.

Ved eksplosionen blev en dansk soldat dræbt og to såret. De kommer alle fra C-kompagniet, der tilhører Gardehusarregimentet i Slagelse. Den faldne soldat blev dræbt på stedet.

De to sårede fik førstehjælp af deres kammerater og blev derefter transporteret i helikopter til felthospitalet i Camp Bastion. De er begge lettere såret og uden for livsfare, og de har selv ringet hjem og underrettet deres pårørende.

Fire timer senere blev tre andre danske soldater såret af en mine eller improviseret sprængladning. Hændelsen fandt, ligesom den første, sted i nærheden af patruljebasen Bridzar. De tre soldater tilhører henholdsvis Gardehusregimentet i Slagelse, Trænregimentet i Aalborg og Ingeniørregimentet i Skive. De pårørende er underrettet.

- En dansk soldat er i dag blevet dræbt og fem andre er blevet såret, mens de udførte deres arbejde i Afghanistan. Et vigtigt arbejde, der er med til at skabe forudsætningen for den fortsatte udvikling af landet. Men det kan selvsagt føles ligegyldigt for de ramte familier og pårørende, der i dag har modtaget den triste besked. Jeg har den dybeste medfølelse med dem. De skal vide, at forsvaret står klar med støtte og bistand, siger forsvarschef, general Knud Bartels.

- Jeg ved, at tabet gør indtryk på alle i forsvaret. Og jeg ved, at det rammer soldaterne i Afghanistan hårdt. Men jeg er ikke et øjeblik i tvivl om, at soldaterne vil rejse sig og fortsætte deres vigtige opgave, professionelt og målrettet. Derfor har soldaterne min respekt og opbakning, siger forsvarschef, general Knud Bartels.