[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

På Brasiliens nationale skyttecenter i Rio skydes der i disse dage med skarpt, men formålet er ganske fredeligt. Brasilien er i øjeblikket vært for de militære verdensmesterskaber i skydning under den internationale sportsorganisations ”CISM” motto – venskab gennem sport, og Danmark er blandt de deltagende nationer.

Under tirsdagens konkurrencer i Rio, Brasilien skød menig René Kristiansen fra Hjemmeværnskompagni Fredericia sig ind i medaljerækken med fantastiske 584 point ud af 600 mulige points med standardgevær på distancen 300 m. Nr. 1 blev Hari Häkkinen fra Finland, også med 584 points. Forskellen mellem de to var blot en kryds-tier.


En stolt dansk sølvmedalje-vinder.

René har gennem længere tid ligget til at ”bryde gennem” til verdenseliten. 300 meter skydningen er særdeles krævende, idet den består af 20 skud liggende, 20 skud stående og 20 skud knælende mod en ringskive med en tier med en diameter på blot 10 cm på 300 m afstand. René skyder med en HMAK Sauer riffel med kaliberen 6 mm. 300 meter holdet, som desuden bestod af Flyverspecialist Allan Aagaard fra Combat Support Wing i Karup og kaptajn Lars Jepsen fra Hærens Kampskole i Oksbøl opnåede en samlet 7. plads i det stærke felt.

I dagens øvrige skydninger opnåede det danske militære pigehold på sportspistol, 25 m en 5. plads.  Pigeholdet på salonriffel, liggende, 50 m opnåede en 4. plads blandt 11 deltagende hold. Her satte svenske Linda Olufsson verdensrekord med 598 points af 600 mulige points.
Skydningerne fortsætter i de kommende dage, hvor René og herreriffelholdet på 300 m og pistolskytterne skal gennemføre hurtigskydning og pigeholdet på riffel skal i gang med skydning i både liggende, stående og knælende.