[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Fredag eftermiddag blev en dansk soldat dræbt og to andre såret, da et køretøj blev ramt af en eksplosion, Ved samme episode kom yderligere tre soldater lettere til skade. Det skete i nærheden af Forward Operating Base Armadillo. Soldaterne er fra 2. Lette Opklaringseskadron, der kommer fra Opklaringsbataljonen på Bornholm.

Kammeraterne ydede straks førstehjælp, ligesom der var sanitetspersonel med, som gjorde deres bedste for de sårede. Soldaterne blev kort efter evakueret med helikopter til felthospitalet i Camp Bastion.

Den ene soldat blev kort efter ankomst til felthospitalet erklæret død. De to sårede soldater er fortsat under behandling. De tre tilskadekomne er fortsat på felthospitalet. De pårørende til alle seks soldater er underrettet.

- I dag er en dansk soldat dræbt, to er såret og tre lettere skadet under udførelsen af deres opgaver i Afghanistan. 2010 har således fået en tragisk begyndelse for de ramte familier og pårørende. De har min dybeste medfølelse og sympati, og jeg ved det samme gør sig gældende for resten af forsvaret, som står klar med støtte og bistand, siger forsvarschef Knud Bartels.

- Jeg tænker også på de soldater i Afghanistan som har mistet en af deres kammerater. I november sidste år besøgte jeg de danske soldater i Afghanistan, kort tid efter to danske soldater var blevet dræbt. Her oplevede jeg, hvordan soldaterne på imponerende og professionel vis fortsatte deres opgaveløsning på trods af tabet af deres to kollegaer. Jeg er ikke i tvivl om, at de danske soldater nu på samme måde vil fortsætte deres vigtige indsats med den nødvendige støtte fra resten af forsvaret, siger forsvarschefen.