[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Her til morgen blev en dansk soldat dræbt, da soldaten med sin enhed kom i ildkamp under en patrulje i området øst for Patruljebase Bridzar. Soldaten kom fra 3. deling i Charlie-kompagniet, udsendt fra Den Kongelige Livgarde i Høvelte.

Kammerater og sanitetssoldaterne ydede førstehjælp på stedet før soldaten blev evakueret med helikopter til felthospitalet i Camp Bastion. Ved ankomsten til felthospitalet kom den hårdt sårede soldat straks under behandling af lægerne. På trods af deres indsats stod soldatens liv desværre ikke til at redde.

Forsvarschef, general Knud Bartels udtaler:
 
- Det er med stor sorg, at jeg her til morgen modtog meldingen om at vi har mistet en dansk soldat under kamp i Afghanistan. Jeg ved at hans kammerater og kolleger gjorde hvad de kunne for at redde hans liv - desværre forgæves. Jeg ved, at de med samme ildhu og professionalisme vil stå sammen for fortsat at løse deres opgaver.
 
- Forsvaret vil nu rykke sammen om de pårørende og den dræbte soldats kammerater og kolleger, og vi vil gøre alt, hvad vi kan for at hjælpe og støtte dem i den svære tid de nu står overfor.