[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

En dansk soldat blev dræbt og fire andre lettere såret i dag, da deres pansrede mandskabsvogn af typen M113 G3 blev ramt af en eksplosion fra en improviseret sprængladning (IED) i området omkring patruljebase Budwan.

De sårede soldater modtog førstehjælp på stedet og blev evakueret tilbage til Budwan. Herfra blev de med helikopter fløjet til felthospitalet i Camp Bastion.

Den dræbte soldat overlevede indledningsvis eksplosionen, men blev erklæret død efter ankomst til felthospitalet.
 
Den dræbte soldat er den 33-årige flyveroverkonstabel Martin Kristiansen, der er tilknyttet ingeniørenheden ved den danske kampgruppe. De øvrige sårede soldater kommer alle fra Ingeniørregimentet i Skive.

To af de lettere sårede er nu udskrevet fra Felthospitalet i Camp Bastion.

- Det er med sorg, jeg i dag har fået besked om, at flyveroverkonstabel Martin Kristiansen er dræbt og fire andre er blevet lettere såret i Afghanistan. Det er særlig hårdt, fordi det kun er to dage siden vi mistede to soldater ved en tragisk ulykke i Oksbøl, ligesom det kun er kort tid siden vi mistede en soldat i Afghanistan. Mine tanker går til de pårørende, der i dag er blevet hårdt ramt. Vi vil i forsvaret gøre, hvad vi kan for at støtte dem igennem denne svære tid, siger forsvarschef, general Knud Bartels.

- Mine tanker går også til de ramtes kollegaer i Afghanistan, der nu skal finde styrken til at fortsætte det vigtige arbejde, som de på så professionel vis udfører med livet som indsats, siger forsvarschefen.