[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Kanontordenen fra de mange gamle kanoner ruller ud over vandet fra havnen i Frederikshavn. Allerede fredag, da den svenske ostindiensfarer, Göteborg ankom over middag, blev der flittigt saluteret. Så var linjen lagt for weekenden. Tordenskioldsdagene i Frederikshavn er en årlig tilbagevendende begivenhed, der bringer deltagere og gæster tilbage til året 1717.
1717 var det år, hvor den danske søhelt Tordenskiold huserede og gjorde tilværelsen usikker for den svenske fjende. Spidsrod, dueller, skuespil, march og musik var bare nogle få af de tilbud, der var til børn og voksne i alle aldre.
Netop i år var der en ekstra vinkel på begivenhederne i Frederikshavn. Flådens 500 års jubilæum var en officiel del af arrangementet. Frederikshavns kommandant, kommandør Carl Boyum Johansen og Tordenskioldsdagenes arrangør, Jan Michael Madsen udtrykte glæde over muligheden for at fejre flåden på denne måde. Særudstilling i det gamle krudttårn på havnen, jubilæumsøllet som dagenes vigtigste forfriskning og mange andre tråde fra året 1717 og frem til året 2010, mindede de mange besøgende om jubilæet.

Det gode vejr og den fine afvikling af de mange tilbud på området begejstrede arrangør Jan Michael Madsen. Vind i sejlene, kanon, og en bragende succes var bare nogle af ordene i spil.