[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

- Både i min tid som forsvarschef og i min øvrige karriere, har jeg sat stor pris på samarbejdet med Søren Gade, som jeg har haft den glæde og ære at kende gennem mange år.

- Søren Gade har været minister i en tid, hvor forsvaret har gennemgået omfattende tilpasninger samt løst store og krævende opgaver – opgaver som til tider medfører dræbte og sårede soldater. Men også en tid hvor forsvaret nyder stor opbakning i befolkningen. Jeg ved, at der hos mange i forsvaret hersker den opfattelse, at Søren Gade i kraft af sit virke som minister har været med til at sikre danske soldater anerkendelse og respekt for deres indsats.

- Søren Gade har desuden stået i spidsen for et historisk bredt forsvarsforlig, som forsvaret lige nu er i færd med at implementere. Med Søren Gades fratrædelse siger forsvaret farvel til en minister, som har været kendetegnet ved sit store engagement og faglige kunnen samt respekt for vores indsatte enheder nationalt såvel som internationalt. Det er sådan, han vil blive husket i forsvaret, slutter forsvarschef general Knud Bartels.