[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

– Det har været drøm lige siden 1998. I 13 år har jeg arbejdet frem mod det mål. Det er så fedt, siger en lykkelig Brian Dåsbjerg kort efter, at han kom først over stregen i femkampens sidste disciplin – terrænløbet.
Og 33-årige Brian Dåsbjerg har alt mulig grund til at være glad.
– Det betyder alt. I går blev jeg far til min søn nummer to, og i dag bliver jeg verdensmester, fortsætter han.

Perfekt start
Skydning, som er den første disciplin i militær femkamp, har ofte været Brian Dåsbjergs akilleshæl. Men ikke denne gang. Han vandt både skydekonkurrencen og vandforhindringsbanen. I forhindringsløbet leverede han en god præstation, mens han var lidt under sit sædvanlige niveau i håndgranatkast. Før terrænløbet var hans forspring på 20 sekunder. Det øgede Brian Dåsbjerg til 60 sekunder, og dermed blev han en suveræn sejrherre.

Har vundet alt
– Det er det ultimative. Ringen er sluttet. Jeg har haft en perfekt karriere. Jeg har vundet DM, nordiske mesterskaber, EM og mange Europa Cup konkurrencer. VM var den eneste titel, jeg manglede, fortæller Brian Dåsbjerg.
Verdensmesteren har tidligere fået en sølvmedalje og tre gange bronze ved det individuelle herre VM.
 

Brian Dåsbjerg regner med at tage en sæson mere, inden han slutter sin flotte karriere. En mulig afløser står klar i kulissen. Landholdskollegaen Daniel Wollbrecht satte dansk rekord i forhindringsløbet og var den bedste i den disciplin. Samlet blev de danske herrer nummer fire efter Kina, Venezuela og Rusland. Danmark har tidligere vundet VM for kvinder individuelt og for hold i militær femkamp. Den militære femkamp er nærmest en slags nationalsport i det danske forsvar.

Læs mere om VM i militær femkamp i Holland her

Læs sportchef Dennig Fogeds beretning om den flotte sejrDennis Foged.doc.